Project omschrijving

SPORTCENTRUM HEEMSKERK

In opdracht van Sportcentrum Heemskerk ontwikkelde Flexicontrol een oplossing voor de lichtschakeling van een aantal tennishallen. Bij het Heemskerkse sportcentrum bestond al lange tijd de behoefte om de verlichting automatisch uit te laten gaan wanneer er geen tennisactiviteiten in de hal zouden zijn. Flexicontrol heeft met haar gebouwbeheersysteem een maatwerkoplossing geleverd. De lampen gaan na 5 minuten uit, de beheerder heeft geen kopzorgen omdat hij de verlichting uit hoeft te zetten, en er wordt een besparing gerealiseerd op de energierekening.

Oplossing Flexicontrol
De tennisbanen van Sportcentrum Heemskerk worden met een digitale camera in beeld gebracht. Met behulp van intelligente software worden in het beeld gekaderde delen van de baan geanalyseerd. Wanneer er nog mensen op de baan zijn, blijft het licht branden. Wanneer mensen de baan hebben verlaten, gaat het licht stapsgewijs automatisch uit. Eerst gaat 1 streng tl-buizen uit, na 3 minuten de volgende streng.

Bij de receptie van het sportcomplex is het display (aanraakscherm) van Flexicontrol geplaatst. Het gaat hier om een op maat gemaakte oplossing met flexibele software voor gebouwbeheersysteem Flexicontrol. Via het display kan de verlichting in de tennishallen handmatig worden aangezet. Daarna neemt het gebouwbeheersysteem, met koppeling naar de camera’s, de aansturing over.

Interview met Sportcentrum Heemskerk

Gebruikte onderdelen
Beheer- en bedienpaneel met touchscreen FCP20
Room Controller FC150
Digitale camera’s met IP koppeling

(Energie) Trends
Internet compatibel
Bediening
Verlichting

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op