Project omschrijving

JOUW ENERGIE MOMENT

Flexicontrol neemt als partner deel aan het Zwolse project ‘Jouw Energie Moment’. Het is hiermee actief in een consortium waar onder andere ook netbeheerder Enexis, het Deense energiebedrijf Dong Energy, automatiseerder Logica en de Technische Universiteit Eindhoven deel van uit maken.

Het project heeft als doel om te achterhalen hoe bewoners van de Muziekwijk in Zwolle kunnen worden verleid om op een ander moment hun energie te verbruiken. Dit voor een duurzamere toekomst, maar ook om te zien hoe flexibel consumenten met hun energieverbruik willen omgaan. Feit is dat naarmate de consument flexibeler is, de energierekening lager zal zijn. Flexicontrol maakt dit mogelijk door de woningen te voorzien van slimme elektronica.

De energiecomputer 
De woningen zullen worden voorzien van de energiecomputer van Flexicontrol. Deze voorspelt hoeveel energie je gedurende de dag ongeveer op zult wekken. Bovendien maakt hij het voor je mogelijk om het gunstigste moment eruit te pikken om energie te verbruiken. Op de display kun je allerlei nuttige informatie aflezen. Bijvoorbeeld hoeveel energie je gebruikt hebt. Of wat de kosten zijn van energie over 24 uur.

Start uitrol
In oktober 2012 zijn de eerste 3 huishoudens voorzien van een energiecomputer met display. Het systeem werkt en de installatie hiervan is naar tevredenheid verlopen. Hiermee is een goede start gemaakt met de uitrol bij de deelnemers. De komende weken zullen de installaties nog volop doorgaan in de Muziekwijk. Bij het project gaat het voorlopig in totaal om 100 huishoudens.

Onderzoek
In ‘Jouw Energie Moment’ wordt onderzoek gedaan naar het zogenaamde ‘smart grid’. Dit is de term voor het elektriciteitsnet van de toekomst. Steeds meer mensen gaan energie leveren aan het net, omdat ze zelf energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Een ‘smart grid’ maakt dit mogelijk. Ook zal het voor de consument mogelijk zijn om goedkoper energie in te kopen. Flexicontrol heeft hiervoor de energiecomputer ontwikkeld die namens de bewoner onderhandelt met de computer van de energieleverancier. Zo kan de computer bijvoorbeeld kiezen voor duurzame groene zonnestroom wanneer het zonnig is, of voor stroom van de energieleverancier die op een bepaald moment voordelig is. Vriezers, elektrische auto’s en fietsen zullen hiermee in het dagelijks gebruik steeds goedkoper gaan worden. Een groot voordeel voor de consument.

www.jouwenergiemoment.nl

Gebruikte oplossingen:

(Energie) Trends
Internet compatibel
Bediening

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op