Project omschrijving

ICOONWONING

De iCOONwoning is uniek in elke vorm. In deze woning, te vinden in Heerhugowaard, staan gezondheid, comfort, energiebesparing en duurzaamheid centraal. Doel is om de maximaal haalbare basisprestatie van deze woning objectief aan te tonen.

Flexicontrol levert naast flexibele gebouwgebonden besturingen (domotica) aan de iCOONwoning, ook de unieke ‘woonlastenmonitor’. Deze monitor geeft het werkelijke verbruik van elektriciteit en gas weer op basis van koppeling met bestaande, standaard energiemeters.

Voor Marvin, een innovatieve domotica-toepassing, ontving Flexicontrol al belangrijke prijzen:

  • Building Holland Award 2010
  • Accenture Innovation Award 2010

De ontwikkelaar van de iCOONwoning kan nu met de ‘Woonlastenmonitor’ van Flexicontrol met trots laten zien hoe energiezuinig de woning werkelijk is. Daarnaast krijgt de bewoner van de woning zelf direct inzicht in het werkelijke energiegebruik. En omdat er een koppeling is met de andere woningen in de wijk, is er op het display te zien wat het gemiddeld energiegebruik is in de wijk. Daarmee weet de bewoner of hij meer of minder verbruikt dan de buren.

Bekijk ook de video die werd gemaakt naar aanleiding van het ‘slaan van de eerste paal’ van de iCOONwoning op 25 augustus 2010.

Gebruikte oplossingen:

Internet compatibel
Bediening

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op