Flexicontrol heeft op 4 juni op de bedrijvenmarkt van het KIEN-Innovatiecongres 2015 haar woonhuisautomatiseringssysteem ‘Mijnhuis-online’ gepresenteerd. Honderden installateurs en andere deelnemers van het congres kregen zo de kans om kennis te maken met een innovatieve Nederlandse oplossing voor intelligente modulaire automatisering van de woning. “De aandacht voor ons product was overweldigend”, aldus Jan-Jesse Hopman, productmanager van Flexicontrol.

Flexicontrol is een Noord-Hollands bedrijf dat al meer dan 25 jaar elektronische producten maakt die de leef- en werkomgeving van mensen verbeteren. Op de bedrijvenmarkt toonde Flexicontrol haar huisautomatiseringssysteem dat modulair kan worden samengesteld en volledig kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Van energiemonitoring tot luchtkwaliteit bewaking en van verlichting tot leefstijlmonitoring, het is allemaal mogelijk. Hart van het ‘slimme huishouden’ is de slanke designcentrale ‘Wendy’, waarmee Flexicontrol eerder al de IIR Smart Grid Award won.

Via een online portal biedt Mijnhuis-online de mogelijkheid het energiegebruik van de woning en zijn bewoners te volgen. Met toestemming van de klant kan de installateur de vitale processen op afstand bewaken. Hopman: “De installateur kijkt voor de klant naar besparingsmogelijkheden en ziet eventuele afwijkingen. Aan de hand van actuele gegevens kan hij uitrekenen wat het effect van technische aanpassingen of instellingen van installaties op het energiegebruik gaat worden. En op het comfort van de woning, natuurlijk. Het is een tool voor slimme installateurs die er eenvoudig en structureel ‘new business’ mee kunnen genereren.”

Tientallen geïnteresseerden hebben tijdens het KIEN-congres informatie opgevraagd bij de stand van Flexicontrol Hopman: “De aandacht voor ‘Mijnhuis-online’ was overdonderend. We hebben heel veel mensen gesproken die graag een persoonlijke demonstratie wilden hebben van het systeem.”

Wilt u weten wat ‘Mijnhuis-online’ voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.