OPLOSSINGEN

(Energie) Trends

Flexicontrol verzamelt gegevens, onder andere stroom, gas en water, en kan deze tonen in de vorm van grafieken. Dat gebeurt in de bekende en standaard browseromgeving en is overal ter wereld te bekijken via een beveiligde verbinding. Uiteraard is het mogelijk om bijvoorbeeld een set van gegevens (van een periode) als databestand te downloaden voor nadere analyse met een standaard rekenblad (spreadsheet).

Op gebied van energieverbruik biedt Flexicontrol de Energiemonitor (in combinatie met Wendy). Zowel stroom, gas, water, stadsverwarming als zonnepanelen zijn aan te sluiten. Hiermee kunt u onder andere energiebesparingen identificeren. Wilt u energie besparen maar weet u niet waar u moet beginnen? Maak gebruik van de Quickscan van Flexicontrol en wij helpen u graag op weg bij het beginnen met besparen van energie.

Quickscan
Wendy

Internet Compatibel

Flexicontrol communiceert via internet, het is in feite ontworpen met het internet als basis. De belangrijkste communicatiekanalen maken daarom ook gebruik van TCP/IP, het protocol dat gebruikt wordt om data via internet te versturen. Hierdoor is het voor Flexicontrol mogelijk om met een standaard browser alle bedieningsinstructies uit te voeren. Bijvoorbeeld het lokale bedienpaneel ‘overnemen’ via u browser, maar ook het bewaarde logboek of energiegegevens bekijken is mogelijk. Vraag hiernaar voor meer informatie.

Wendy
Beheer- en bedienpaneel

Omroep

Flexicontrol kan ingezet worden als omroepinstallatie. Concreet betekent dit dat via speakers, die op verschillende plekken in het gebouw zijn geplaatst, een boodschap gehoord kan worden. Dit kunnen bijvoorbeeld van tevoren opgestelde en ingesproken geluidsboodschappen zijn. Samen met de webgebaseerde bediening kan zo elke gebruiker van het systeem een boodschap (laten) omroepen. Ook kunnen onderdelen van het systeem zelf een melding geven op bepaalde luidsprekers. Een ludiek voorbeeld is: “Er wordt aangebeld bij de achterdeur!”.

Room controller

Bediening

Moderne systemen – zoals pc’s – kenmerken zich door een optimaal bedieningscomfort: intuïtief, contextgevoelig, overzichtelijk en begrijpelijk. Veel elektronische apparaten en systemen zijn helaas nog niet zo ver. Flexicontrol is hierop een gunstige uitzondering, want de bediening is gebaseerd op de vertrouwde webomgeving. Deze bediening is overal ter wereld te benaderen via een beveiligde verbinding. Flexicontrol maakt tevens gebruik van aanraakschermen. Dat is uiterst comfortabel en er is nagenoeg geen leercurve. Flexicontrol biedt laagdrempelig de technologie van de toekomst in uw gebouw. En dat niet alleen bij de dagelijkse bediening, maar ook bij programmeren en configureren.

Wendy
Room controller
Beheer- en bedienpaneel

Beveiliging

Een inbraakdetectiesysteem hoeft niet meer volledig gescheiden te zijn van de overige installaties in een gebouw. Flexicontrol bewijst als eerste dat het mogelijk is alle beheerfuncties voor een gebouw optimaal te combineren. Zo kan een bewegingsdetector worden gebruikt voor het inschakelen van verlichting en/of ventilatie, maar ook voor het alarmeren bij onraad. Gebouwen die met Flexicontrol worden uitgerust, krijgen goedkeuring volgens de allerlaatste keuringseisen. Via verschillende verbindingen is het mogelijk om een PAC-centrale in te schakelen, maar u kunt ook zelf bijvoorbeeld sms-bericht ontvangen wanneer er onraad wordt gedetecteerd. De keuze is aan u!

Overigens is beveiligen met Flexicontrol niet alleen fysiek uw pand beveiligen, maar is het ook mogelijk om uw producten of processen te beveiligen en bewaken. Met analyse van door Flexicontrol verzamelde data, zoals energiegegevens, beweging, bediening etc. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Flexicontrol controleert elke dag de opbrengst t.o.v. andere systemen in de omgeving om zo te bewaken dat uw investering voldoende rendeert.

Beheer- en bedienpaneel

Toegangsverlening

Goed georganiseerde en beveiligde toegangsverlening tot gebouwen is essentieel voor kleine en grote organisaties. Steeds meer medewerkers hanteren variabele werktijden en onderscheid maken tussen bezoekers en medewerkers is belangrijk uit beveiligingsoogmerk. Flexicontrol heeft een efficiënt antwoord op deze dilemma’s. Standaard beschikbare of specifiek ontwikkelde kaartlezers zijn zonder problemen op Flexicontrol aan te sluiten.

Roomcontroller

Zonwering

Zonwering vergroot niet alleen het comfort, het speelt ook een grote economische factor. Door tijdig de zonwering naar beneden te laten, kan immers worden bespaard op de koellast. Vooral in het weekend. Gebruikers van Flexicontrol kunnen met een enkele afstandsbediening, wandschakelaar of via het bedienpaneel hun zonwering individueel bedienen. Daarnaast kan alle zonwering centraal gestuurd worden opgehaald. Bijvoorbeeld voor de glazenwasser of bij een calamiteit.

Roomcontroller
Beheer- en bedienpaneel

Verlichting

Gebruik Flexicontrol voor het aansturen van verlichting en het resultaat is tweeledig: meer comfort en economisch voordeel. De verlichting wordt namelijk alleen ingeschakeld bij detectie van beweging. Dat is comfortabel voor iedereen die het gebouw betreedt. Daarbij brandt licht nooit langer dan noodzakelijk. En dat geeft een grote besparing op energiekosten. Daarbij geeft het achterwege blijven van schakelaars, een logisch gevolg van het automatisch inschakelen, een forse besparing op materiaalkosten. Flexicontrol combineert het bedrijfszeker ‘bedraad’ aansluiten met het installatiegemak van ‘draadloos’. Wilt u toch wat extra verlichting automatisch schakelen? Draadloos is dit eenvoudig toe te voegen. Een bijkomend voordeel is dat met Flexicontrol een flexibeler indeling mogelijk is.

Room controller
Beheer- en bedienpaneel
Flexicontrol stuurt verlichting tennishal aan

Klimaat

Meerdere factoren maken het noodzakelijk dat een gebouwbeheersysteem aan hoge eisen wat betreft klimaatregeling voldoet. Het gaat daarbij om: energiebesparing (CO2-reductie), energiekosten (olieprijs) en regelgeving (EPC-norm). Met een aantal onafhankelijke en dus naast elkaar functionerende systemen voor gebouwbeheer, zoals vroeger gebruikelijk, is het niet mogelijk op efficiënte wijze hieraan tegemoet te komen. Integratie met alle systemen voor gebouwbeheer is dus de oplossing. Bijvoorbeeld met aanwezigheidsafhankelijke ventilatie/verwarming/koeling door Flexicontrol. Een voorbeeld hiervan is de besturing van HVAC door middel van aanwezigheidsdetectie.

Flexicontrol biedt een oplossing welke het bedrijfszekere ‘bedrade’ gebouwbeheersysteem (GBS) combineert met het gemak van ‘draadloos’. Zo kunnen externe apparaten, zoals printers en beeldschermen eenvoudig uitgeschakeld worden wanneer het GBS meldt dat er niemand meer aanwezig is.

Room controller
Wendy
Quickscan

BEL ONS

+31 72 576 2550

MAIL ONS

info@flexicontrol.nl